Buonavista Duathlon Challenge revine pe 30 septembrie

Buonavista Duathlon Challenge revine pe 30 septembrie

O competiție sportivă inedită, care îmbină alergarea cu ciclismul, Buonavista Duathlon Challenge, va avea loc duminică, 30 septembrie 2018, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Noutatea majoră a acestei ediții o constituie organizarea cursei într-o zi de duminică, la ora amiezii, pentru a permite și alergătorilor din județele învecinate să participe, fără a avea consturi suplimentare de cazare.

Peste 300 de concurenți din Sibiu şi județele învecinate vor lua startul ineditului concurs:

  • Ora 12:00 – start cursa Family
  • Ora 12:05 – start cursa Offroad
  • Ora 12:15 – start cursa Asfalt – individual și ștafetă

O altă noutate pentru anul 2018 o constituie o cursa distinctă pentru copiii până la 14 ani la categoria Family, care vor concura alături de părinți pe bicicletă, trebuind să parcurgă un traseu offroad de 10 km prin Pădurea Dumbrava.

Buonavista Duathlon Challenge va cuprinde:

  1. Duatlonul clasic (alergare + bicicleta + alergare), pe asfalt exclusiv , individual – presupune parcurgerea următoarelor distanțe: 5 km alergare în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului urmați de 20 km cu bicicleta (2 bucle a cate 10 km Sibiu – Rășinari pe DJ 106 A, soseaua fiind închisă circulației autoturismelor) şi, la final, 2 km alergare în Muzeu.
  2. Duatlonul clasic (alergare + bicicleta + alergare), pe asfalt exclusiv , ștafetă – presupune parcurgerea acelorași distante: 5 km alergare, urmați de 20 km cu bicicleta + 2 km alergare în echipă: un alergator aleargă 5 km, apoi preda ștafeta biciclistului, iar apoi biciclistul îi predă ștafeta din nou alergătorului.
  3. Duatlonul offroad se desfășoară pe potecile de pădure: se înscriu echipe formate din 2 persoane + o bicicleta. Fiecare echipă parcurge un traseu de 20 de km prin pădurea Dumbrava și Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, fiind obligați să ia startul, să parcurgă traseul și să ajungă la finish, ÎMPREUNĂ. Miza acestei probe este stimularea colaborării între membri echipei, pentru a parcurge în întregime traseul, alternând mersul pe bicicletă cu alergatul.

Proiectul este organizat de CAB Sport, fiind cofinanţat de Consiliul Local prin Primăria Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu. Partener principal: Buonavista. Parteneri de eveniment: Muzeul ASTRA, Direcţia Judeţeană pentru Tineret și Sport Sibiu, Decathlon, Asociația Tură În Natură și Promo Management.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
instagram
video
Skip to toolbar