Echipajul sibian Gigi Badea/Ionuț Diaconeasa va lua startul la Sibiu Rally Challenge 2016, sub deviza ”Protejați Pădurile României”

12973076_1081214601920068_1777954371928892077_o

Echipajul sibian Gigi Badea/Ionuț Diaconeasa va lua startul la Sibiu Rally Challenge 2016, sub deviza ”Protejați Pădurile României”. Ne bucuram că tot mai multe evenimente sportive din Sibiu şi numerosi lideri de opinie s-au alăturat cauzei noastre ecologiste.

Conform statisticilor, anual în România se taie ilegal aproximativ 9 milioane de metri cubi de lemn. Estimările minimale ale ecologiștilor arată că cei care se ocupă cu tăierile ilegale de păduri câștigă până la 300 de milioane de euro pe an. După prelucrarea minimală, afacerea lemnului tăiat ilegal depășește un miliard de euro anual.

”Intrăm în competiție cu dorința de a atrage atenția spectatorilor despre importanța protejării pădurilor din țara noastră. Este modul nostru de a face cunoscut pericolul la care suntem expuși, dacă în România continuă tăierile de păduri în modul haotic de până acum”, a declarat pilotul sibian, Gigi Badea.

“Competiţiile din motorsport au atras întotdeauna mii de spectatori pe probele speciale unde ne-am bucurat împreună de natură şi spectacol, aşadar tuturor le transmitem: “Protejaţi Pădurile Romaniei!”, a declarat copilotul Ionuţ Diaconeasa.

Echipa de raliu formată din pilotul Gigi Badea și navigatorul Ionuț Diaconeasa va concura la această competiție automobilistică, în premieră, cu un autoturism Citröen C2, purtând pe maşina de concurs sloganul “Protejaţi Pădurile României”.

Sibiu Rally Challenge se va desfășura în perioada 18 – 20 august și este un festival dedicat maşinilor istorice şi sporturilor cu motor, care se desfăşoară sub egida Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), Retromobil Club România (RCR) și Automobil Clubul Român (ACR).

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

facebook
instagram
video
Skip to toolbar