Regulament Duathlon Challenge 2021

REGULAMENT Buonavista Duathlon Challenge

6 iunie 2021

Start ora 09:00

Duathlon Challenge 2021, o competiţie inedită, dar și tradițională de acum pentru Sibiu, ajunsă la a opta ediție, propune un mod plăcut şi antrenant de a face mişcare, în cadrul unui concurs care îmbină în mod armonios alergarea şi ciclismul.

În cadrul ediției de anul acesta vom avea următoarele probe:

1. Duatlonul clasic (alergare + bicicleta + alergare), pe asfalt exclusiv , individual presupune parcurgerea următoarelor distanțe: 5 km alergare în Muzeul Satului urmați de 20 km cu bicicleta (2 bucle a cate 10 km Sibiu – Rasinari pe DJ 106 A, șoseaua fiind închisă circulației autoturismelor) şi, la final, 2 km alergare în Muzeul Satului.

2. Duatlonul clasic (alergare + bicicleta + alergare), pe asfalt exclusiv , ștafetă presupune parcurgerea acelorași distanțe: 5 km alergare, urmați de 20 km cu bicicleta + 2 km alergare în echipă: un alergător aleargă 5 km, apoi preda ștafeta biciclistului, iar apoi biciclistul îi predă ștafeta din nou alergatorului.

3. Duathlon family Asfalt, pe asfalt exclusiv , o cursa distinctă pentru copiii între 6 și 14 ani care presupune parcurgerea unui traseu de 10 km Muzeul Satului – Rasinari si retur, pe DJ 106 A, șoseaua fiind închisă circulației autoturismelor, de către un părinte + un copil, ambii pe bicicletă, stimulând în acest fel practicarea sportului în familie.

ATENTIE!

Datorită pandemiei și normelor legale în vigoare, participanții vor porni in cursa individual / echipa, la un interval de 20 de secunde.

Concurenții, în timpul cursei NU vor putea concura unul lângă celălalt, ei trebuind să respecte o distanța fizică între ei de minim 7 m. Astfel, dacă un concurent ajunge din urmă un alt concurent, va trebui fie să îl depășească, fie sa ramana în spatele acestuia la 7 m. Nerespectarea acestor reguli va atrage descalificarea concurentului.

Dacă, pana la ora desfășurării competiției, condițiile epidemiologice vor permite startul în masă, organizatorii vor proceda la startul in bloc. O decizie în acest sens va fi luată cel mai tarziu în data de 1 iunie și va fi adusă la cunoștința celor înscriși prin e-mail și Facebook.

CATEGORII DE CONCURS

Duatlon clasic individual:

1. INDIVIDUAL MASCULIN

2. INDIVIDUAL FEMININ

Duatlon clasic ștafetă:

1. ȘTAFETĂ MASCULIN (1 concurent alergător + 1 concurent pe bicicletă)

2. ȘTAFETĂ FEMININ (1 concurentă alergătoare + 1 concurentă pe bicicletă)

3. ȘTAFETĂ MIXT ( 1 concurent M + 1 concurentă F, indiferent de proba aleasă)

Duatlon family Asfalt:

1. FAMILY 6-9 ani (1 părinte/membru al familiei + 1 copil, 2 biciclete ) – traseu 10 km

2. FAMILY 10-13 ani inclusiv (1 părinte/membru al familiei + 1 copil, 2 biciclete ) – traseu 10 km

ÎNSCRIEREA ÎN CONCURS

Se poate face prin completarea formularului de înscriere online de pe site-ul competiției: www.acceptaprovocarea.com.

Preluarea kitului de concurs se va face exclusiv în ziua evenimentului, începând cu ora 08:00, la intrarea în Muzeul Astra din pădurea Dumbrava.

Predarea kitului se va face numai după semnarea de către concurenți a Declarației pe proprie răspundere în cazul concurenților majori / după semnarea de către unul din părinții concurentului minor a Declarației pe proprie răspundere.

Perioada de înscriere: 15 aprilie 2020 – 04 iunie 2020 la orele 23:59*, sau in limita locurilor disponibile.

Numărul maxim de participanți admişi: 220 persoane cumulat, dar nu mai mult de:

– 80 persoane la duatlon clasic individual

– 100 persoane însemnând 50 ștafete la duatlon clasic

– 60 persoane însemnând 30 echipe la duatlon family asfalt

TRASEU

Traseul Duathlon asfalt

Premii:

– ocupanții locurilor I, II si III la proba individuală de duatlon asfalt, masculin și feminin vor fi premiați cu sumele de 500, 350 și 200 ron

– echipele care vor ocupa locurile I, II si III la proba ștafetă duatlon asfalt – masculin, feminin și mixt, vor fi premiate cu sumele de 400, 300 și 200 ron

– Ocupanții locurilor I, II și III la cele 7 categorii vor primi câte o cupă personalizată si diplome.

Medalii de finisher turnata din metal pentru toți participanții

Buffer pentru toți participanții

Pasta party la pachet pentru toți participanții

Intrarea gratuită în Muzeul Satului

Muzică și entertainment

Descrierea tehnică a cursei:

Duathlon asfalt:

Așa cum am menționat anterior, competiția presupune parcurgerea următoarelor distanțe: 5 km alergare în Muzeul Satului urmați de 20 km cu bicicleta (2 bucle a câte 10 km Sibiu – Rășinari pe DJ 106 A, șoseaua fiind închisă circulației autoturismelor ) şi, la final 2 km alergare din nou în Muzeul Satului.

Aceasta probă poate fi parcursă individual (aceeași persoană toate cele 3 distanțe) sau în ștafetă, formată dintr-un alergător și un ciclist. Alergătorul parcurge primii 5 km, apoi predă ștafeta biciclistului, iar apoi biciclistul îi predă ștafeta din nou alergătorului (același alergător).

Fiecare concurent primește la Start un număr de participare inscripționat, cu care va alerga respectiv îl va folosi când este pe bicicletă. Este obligatorie purtarea acestuia în timpul competiției, pe partea din față, în caz contrar nu va apărea în clasament.

ALERGARE:

Alergătorii vor parcurge un traseu în interiorul Muzeului Satului din Sibiu, complet asfaltat și marcat. Consultați harta traseului de mai sus.

Purtarea numărului de concurs într-un loc vizibil (în faţă) este obligatorie.

Sunt obligatorii toate reglementările din Regulamentul Competiţional ITU.

Sportivul nu poate fi condus, asistat pe traseu de nici o altă persoană din afara competiţiei şi nici de un membru al ştafetei din care face parte.

CICLISM:

Cicliștii vor parcurge 2 bucle a câte 10 km Sibiu – Rășinari pe DJ 106 A, șoseaua fiind închisă circulației autoturismelor .

MERSUL ÎN TRENĂ (LA PLASĂ) NU ESTE ADMIS.

Este permisă folosirea oricărui tip de bicicletă care are roți de cel puțin 26 inch.

Folosirea aerobarelor tradiţionale si a bicicletelor de contratimp ESTE PERMISĂ.

Folosirea căştii de bicicletă este obligatorie la toate categoriile.

SCHIMBUL de la alergare la bicicletă și invers, va fi făcut în parcarea din interiorul Muzeului Civilizației Tradiționale ASTRA, unde va fi amenajat un spațiu destinat păstrării bicicletelor.

Duathlon family asfalt:

Echipa formată din 2 persoane, mamă / tată / unchi /matusa + fiu / fiică / nepot / nepoata , participă la concurs fiecare pe bicicleta proprie, parcurge un traseu de 10 km Muzeul Satului – Rasinari si retur, pe DJ 106 A, fiind obligați sa ia startul, să parcurgă traseul și să ajungă la finish, ÎMPREUNĂ.

Este interzisă îndepărtarea concurenților la mai mult de 10 (zece) m unul de altul.

Folosirea căştii de bicicletă este obligatorie.

Alte reglementări:

Vârsta minimă a participanților la competiție este de 6 ani, cu acordul scris al părinților.

Copii între 6 – 13 ani inclusiv pot participa la categoria family, iar cei între 14-18 ani la duathlon clasic, individual și ștafeta.

Purtarea numărului de concurs într-un loc vizibil este obligatorie:

– participanții la proba asfalt individual vor primi un număr pentru piept și un număr pentru bicicletă

– participanții la proba duatlon clasic asfalt ștafetă vor primi un număr pentru piept (alergatorul) și un număr pentru bicicletă (ciclistul)

– participanții la proba family asfalt vor primii două numere pentru bicicletă;

Nu este permisă folosirea de instrumente electronice – mp3 player, telefon mobil în timpul competiției.

Cronometrarea: serviciul de cronometrare este oferit de www.cronometraj.ro.

Sistemul înregistrează fiecare trecere a cipului alergatorului pentru covorul de cronometrare.

Vor exista 2 puncte de cronometrare:

– La linia de sosire.

– La schimbul între alergare / bicicletă / alergare

Este responsabilitatea alergatorului să poarte numărul de concurs pe tricou pe partea din față. Pierderea chipului sau nefolosirea lui în timpul concursului atrage descalificarea concurentului.

Punctul de prim ajutor va fi amplasat în zona de start și va fi asigurat de o ambulanță și de un medic.

Măsuri de siguranță datorate epidemiei de covid-19:

Toți participanții în cursa trebuie să-și monitorizeze starea de sanatate si sa respecte cu strictețe măsurile de baza pentru protejarea împotriva covid-19.

Toți participanții trebuie să respecte recomandarea de a rămâne acasă și de a solicita asistență medicală dacă exista simptome specifice bolii.

Sosirea participanților în locația de start se va face individual pe cât posibil sau cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Toți participanții la competiție vor fi supuși unui triaj epidemiologic.

Startul în cursa se va da individual pentru fiecare concurent / echipa.

Concurenții, în timpul cursei NU vor putea alerga umăr la umăr, ei trebuind sa respecte o distanță fizică între ei de minim 7 m. Astfel, dacă un concurent ajunge din urmă un alt concurent, va trebui fie să îl depășească, fie sa ramana în spatele acestuia la 7 m. Nerespectarea acestor reguli va atrage descalificarea concurentului.

Participantii trebuie sa respecte regulile de igienă reglementate legal pentru stoparea epidemiei de covid-19.

Vă dorim o cursa frumoasă!

Clubul Sportiv CAB SPORT

facebook
instagram
video
Skip to toolbar