Prezentare

Sibiu Challenge este un eveniment unic dedicat sportului şi activităţii fizice în aer liber.
Inspirat de conceptul World Challenge Day, concurs internaţional al sportului de masă organizat prima oară la Sibiu în 1993, Sibiu Challenge este un eveniment iniţiat în 2012 care celebrează sportul şi mişcarea în aer liber. Este cea mai mare acțiune locală de conștientizare a importanței de a practica un sport și totodată un prilej pentru cluburile sportive din oraș să-și recruteze viitori practicanți ai unui sport.
Sibiu Challenge oferă participanților toate condițiile pentru practicarea unui sport: infrastructură sportivă, echipamente și îndrumare specializată din partea instructorilor.
Începând din 2015, Sibiu Challenge a devenit un eveniment – umbrelă pentru o serie de competiţii şi acţiuni sportive axate pe diferite sporturi.

Noul concept Sibiu Challenge presupune:

  • Menţinerea celor 2 evenimente cheie: Sibiu Challenge şi Sibiu Winter Challenge şi extinderea proiectului prin organizarea altor competiţii sportive pe tot parcursului unui an
  • Organizarea singurului eveniment din Sibiu care promovează simultan zeci de activităţi sportive
  • Punerea la dispoziţie a personalului specializat şi a infrastructurii necesare pentru fiecare competiţie sportivă
  • Organizarea unei deschideri oficiale în data de 6 iunie 2015 în Parcul Sub Arini, evenimentul Sibiu Challenge – ediţia de vară, care a dat naştere întregului concept Sibiu Challenge